eur:
394.5
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Lehet, hogy az eltűnt kislányt azonnal megölték?

Vérnyomokat találtak a rendőrök abban az apartmanban, ahonnan májusban eltűnt a négyéves Madeleine McCann. A nyomozók szerint a vér a kislánytól származik, és lehetséges, hogy a gyerek már röviddel az elrablása után meghalt.

Egy portugál lap azt írja: a rendőrök vérnyomokat, és azok eltüntetésére utaló jeleket találtak abban az apartmanban, ahonnan május 3-án eltűnt Madeleine McCann, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.

A portugál rendőrség szerint egyre nagyobb az esélye annak, hogy a négyéves kislányt nem találják meg élve. Sokak szerint azonban a helyi sajtó éppen azért indított lejárató kampányt a gyerek szülei ellen, hogy elterelje a figyelmet a nyomozás gyengeségeiről.

Kutyákat is bevetettek

Azzal, hogy a törvényszéki szakértők vérnyomokat találtak az apartmanban, a nyomozók megerősítettnek vélik azt a feltételezést, amely már közvetlenül a kislány eltűnése után is felmerült: azt, hogy valamilyen baleset is történhetett.

A múlt héten a portugál rendőrök brit kollégáik segítségét kérték, akik különlegesen képzett kutyákat vittek magukkal: az állatok képesek megtalálni a vérnyomokat, és különbséget tenni az élőktől vagy halottaktól származó vér között.

Egy svájci is tehette

A nyomozók azért vizsgálták át újra a tett helyszínét, mert tippet kaptak az Interpoltól: egy svájci gyermekrabló is épp abban a portugál nyaralóvárosban tartózkodott, ahonnan Madeleine-t elhurcolták.

A 67 éves Urs Hans Von Aesch a múlt héten öngyilkos lett, miután a gyanú szerint elrabolt és megölt egy ötéves svájci kislányt, Ylenia Lenhardot, akinek külseje nagyon hasonlított Madeleine-ére.Murat és egy ismerőse is gyanúsított

A rendőrség egy másik gyanúsítottat is számon tart, az ő nevét nem hozták nyilvánosságra, de azt tudni lehet, hogy kapcsolatban állt a Madeleine elrablásával eddig egyedül gyanúsított Robert Murattal.

Egy rendőrségi munkatárs elmondta: cselekedetei és háttere miatt lett gyanúsított a férfiből, és azért, mert nagyon hasonlít arra az alakra, akiről a McCann-család egyik barátja adott személyleírást. A nő, amikor a rózsaszín pizsamás gyereket cipelő férfit látta, még nem tudta, hogy Madeleine-t elrabolták.

Lehet, hogy már rég halott

Az új gyanúsítottra azt követően bukkantak a nyomozók, hogy a hétvégén újból átkutatták a Portugáliában élő 33 éves Robert Murat házát, amely alig száz méterre áll a gyerek eltűnésének helyétől.

A nyomozók annak a lehetőségét is vizsgálják, hogy a kislányt már az apartmanban megölték, majd a tengerbe vetették. Már az algarve-i egyetem tengerkutató professzorának segítségét is kérték, aki megpróbálja meghatározni, hogy a dagály hol vethette partra a gyerek holttestét.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×