eur:
394.51
usd:
355.74
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Két könyvet ír egyszerre Harry Potter "anyukája"

Alig egy héttel a Harry Potter-sorozat utolsó kötetének bemutatója után J. K. Rowling, a regényfolyam szerzője elárulta: új könyveken dolgozik.

Egy amerikai lapnak adott interjúban az írónő elárulta: szomorú, hogy véget ért a varázslótanonc története, nem hagyta abba az írást.

"Jelenleg két könyvön dolgozom. Az egyik gyerekeknek való lesz, a másik nem" - mondta J. K. Rowling.

Párhuzamos történetek

Az írónő egyelőre nem tudja, melyik könyvvel halad majd jobban, de elmondta: ugyanilyen helyzetben volt, amikor 1990-ben dolgozni kezdett Harry Potter történetén és egy másik regényen.

"Párhuzamosan írtam két könyvet, egy év múlva azonban Harry vette át az irányítást. Az egyik most is elnyomja majd a másikat a munka során, és akkor már tudni fogom, mit is csináljak" - mondta J. K. Rowling.

Büszke magára

Az interjúban az írónő arról is beszámolt: feldühítette, hogy a hetedik Potter-kötet azelőtt megjelent az interneten, hogy hivatalosan kiadták volna, de annak örült, hogy a pletykálkodóknak nem sikerült eltalálniuk, hogyan is végződik a varázslótanonc története, a legtöbben ugyanis azt várták, hogy maga Harry is meghal.

"Nagyon büszke voltam, hogy az emberek elhitték: Harry halála tényleg valós lehetőség. Azt akartam, hogy az olvasók úgy érezzék, itt is bárki meghalhat, akárcsak az életben" - tette hozzá.

Maradandó lesz

Az írónő úgy véli: a regénysorozat emlékezetes lesz, és még sok év múlva is emlegetni fogják.

"Ha ötven év múlva az emberek még mindig olvasni fogják a köteteket, akkor azokat valóban megéri elolvasni. Ha mégsem veszik kézbe őket, úgy is jó" - vélekedett J. K. Rowling.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×