eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nemi betegséggel fertőzte meg áldozatait a 11 éves fiú

Szexre kényszerített két tíz év alatti kislányt egy 11 éves fiú Ausztráliában, aki mindkettejüket szexuális úton terjedő betegséggel fertőzte meg. A helyi hatóságok szerint nem bűncselekmény történt, ezért egészségügyi kérdésként kezelik az ügyet.

A nyugat-ausztráliai hatóságok nem emelnek vádat a bennszülött fiú ellen, pedig 11 évesen a helyi törvények értelmében már felelősségre lehetne vonni.

Bár a rendőrség még mindig nyomoz, megerősítették, hogy az esetet nem bűnügyként, hanem egészségügyi kérdésként vizsgálják.

A 11 éves fiút nem tartóztatták le, nem vonták ki a helyi, balgói bennszülött közösségből, csupán figyelmeztették, hogy kerülje áldozatait és a nála fiatalabbakat.

Nehéz ügy

A helyi egészségügyi szervezet vezetője szerint az ügynek az adott körülmények között nincsen megfelelő megoldása, amelynek oka egyrészt a bennszülöttek életformája, másrészt a hatóságok tehetetlensége. Christopher Cresp úgy véli: a fiú továbbra is veszélyt jelenthet a védtelen gyerekekre.

"Ha azt kérdezik, vannak-e megvalósítható, gyakorlati lépések, amelyek biztosítják, hogy ez a fiú vagy mások ne követhessenek el ilyesmit, akkor azt kell mondanom, hogy nincsenek" - közölte a férfi.

Nem példa nélküli

A rendőrség az utóbbi időben módszeresen vizsgálja az aboriginal közösségeket, ennek során két héten belül 19 bennszülött férfi ellen emeltek vádat 39 szexuális bűncselekmény miatt a nyugat-ausztráliai Kimberley régióban. Februárban a Kalumburu közösség 15 férfitagját 103 hasonló bűneset miatt fogták perbe.

A helyzetet bonyolítja, hogy az aboriginal gyerekek korábban válnak szexuálisan aktívvá, ezért nehéz kideríteni, hogy cselekedeteiket bűncselekményként kell-e értékelni, vagy a szexuális aktusba mindkét fél beleegyezett-e.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×