eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Azért fúrták ki, mert nő?

Elüldözték állásából - véli egy karvezető, aki az első nő volt Nagy-Britannia egyik leghíresebb férfikarának élén. Sian Pearce-nek három év után távoznia kellett, mert a kórus több tagjának nem tetszett, hogy egy nő vezeti őket, aki ráadásul nyitni akar a fiatalok felé.

Sian Pierce-nek egy álma vált valóra, amikor három évvel ezelőtt átvehette Wales leghíresebb férfikara, a hetven éve fennálló Morriston Orpheus vezetését, öröme azonban nem tartott sokáig: hamarosan "fúrni" kezdték, így végül lemondott. Úgy érzi, elüldözték.

A 123 tagú swansea-i kórus csak nemrég tért vissza Nagy-Britanniába, miután nagysikerű turnén vett részt Új-Zélandon és Ausztráliában, amelynek során a sidney-i operaházban is koncertet adott.

Hiába az elismerések, a 46 éves Sian Pierce-nek mennie kellett, egyesek ugyanis nem nézték jó szemmel, hogy művészeti vezetőként a kórus repertoárján szereplő tradicionális himnuszok mellé populárisabb dalokat is beválogatott, így a Queen klasszikusát, a Bohemian Rhapsodyt, vagy a Westlife You Raise Me Up című számát, hogy ezzel is nyisson a fiatal zenekedvelők felé.

Baj, hogy nő?

A karvezető szerint azonban nem csak új koncepciója, hanem női mivolta is hozzájárult ahhoz, hogy végül távoznia kellett: Sian Pierce úgy véli, a kórus néhány tagja egyszerűen nem akarta, hogy nő dirigálja.

"Kisgyerekkorom óta szerettem a Morriston Orpheust, és vezényelni őket fantasztikus volt. A tagok legnagyobb része csodálatosan viselkedett és támogatott" - mondta Sian Pierce.

"Nem értette meg a hagyományokat, és nem jött ki mindenkivel. Ez nem nem kérdése, hanem arról szól, hogy mi jó a kórusnak" - kommentálta a karvezető távozásának hírét a kórus igazgatója, Barrie Davies.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×