eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Rózsaszín taxik - csak nőknek

Rózsaszínű taxikat állítottak forgalomba Dubajban, amelyeket nők vezetnek, mivel több muzulmán asszony is panaszkodott, hogy - főleg sötétedés után - nem akar férfi sofőrök mögé beülni.

A dubaji taxivállalat maximálisan odafigyel ügyfelei igényeire, éppen ezért állítottak szolgálatba ötven olyan, rózsa- és bézs színű taxit, amelyeket nők vezetnek, és kizárólag nők vehetnek igénybe.

Az Egyesült Arab Emirátusok tagállamának repülőterén rendőrök irányítják az érkezőket a rózsaszín, illetve a férfiakat szállító vörös taxikhoz. A gyakorlaton a nyugati nők sem lepődnek meg, hamar megszokták az új szolgáltatást.

"Nagyon kényelmes, hogy csak nőket kell fuvaroznom" - mondta az egyik utasra váró sofőr, Fatima, aki a női taxisok egyenruháját viseli: rózsaszín fejkendőt és kalapot.

Dubaj az emirátusok egyik legszabadelvűbb országa, a szomszédos, konzervatív muzulmán országban, Szaúd-Arábiában a nők nemcsak, hogy szavazásra nem jogosultak, még csak nem is vezethetnek.

Ennek ellenére a legtöbb nő Dubajban is engedelmeskedik a vallási és társadalmi szokásoknak, és viseli a fekete fejkendőt és a hosszú fekete köpenyt, az abaját.

A rózsaszín taxisok, akik különleges képzést kaptak, mielőtt sofőrnek álltak volna, hat országból érkeztek, egyebek mellett a Fülöp-szigetekről, Szíriából és Jordániából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×