eur:
395.23
usd:
356.28
bux:
72487.14
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A cukor a bőr esküdt ellensége

Akár tíz évet is fiatalodhat a bőre, ha felhagy ételeinek megcukrozásával - állítja egy bőrgyógyász. Fredric Brandt úgy véli: ha csökkentjük a cukorbevitelt, helyreáll bőrünk szerkezete, szebb lesz az árnyalata és visszatér természetes fénye.

Az orvos, akinek páciensei között olyan sztárok vannak mint Madonna, Rupert Everett vagy Cher, elmondta: a cukor sietteti az elasztin és a kollagén, a bőrben megtalálható két alapvető protein lebomlását, vagyis öregíti a bőrt.

A cukormentes életmód hatását saját magán tapasztalta: nem csak hogy lefogyott, de már tíz nap után látta, hogy arcbőre jobb állapotban van, mint korábban. Egy év után teljesen megújult a teste.

"A klienseim nem hiszik el, hogy ez csak a jóga és a cukormentes étkezés hatása. Azt hiszik, felvarrattam az arcom, de higgyék el, ez sokkal olcsóbb, mint egy ráncfelvarrás, és az eredményei sokkal tovább látszanak" - mondta Fredric Brandt.

Furcsának tűnhet, hogy éppen az a férfi mondja ezt, akit az Egyesült Államokban a "botox bárójának" neveznek, ám ő tényleg tudja, milyen gonosz dolgokra képes a cukor: apja, akinek édességboltja volt, 47 éves korában halt meg, miután a diabétesz tönkretette a veséit.

Ha a véráramba cukor kerül, felgyorsul a glikáció folyamata: a cukormolekulák beépülnek a bőrt felépítő proteinekbe, és rugalmatlanná teszik az általuk felépített rostokat, vagyis öregíti a bőrt. A glikáció a proteinekben mutációt is okoz, ami tovább roncsolja a kollagént és az elasztint.

Ha a két proteint nem károsítja a folyamat, a bőr szerkezete a mimikai mozgás, például a mosolygás befejeztével visszaáll az alaphelyzetbe. Ha azonban a glikáció miatt törékennyé válnak a rostok, megjelennek az első ráncok, és nem múlnak el többé.A bőr szerkezetét nemcsak a cukor, hanem más táplálékok is roncsolhatják, de nem mindegy az sem, hogy milyen módon készítik el az ételeket: a húsok magas hőmérsékleten való sütése, pirítása ebből a szempontból például előnytelen.

A bőrgyógyász tehát azt ajánlja, hogy 30 napig egyáltalán ne vigyünk cukrot - mézet, juharszirupot, fruktózt és mesterséges édesítőket se - a szervezetünkbe.

A proteindús ételek - például a csirke és halhús - azonban bátran fogyaszthatók, akárcsak a barna rizs, a rizstej, vagy a zöldalma. Ezzel a diétával eltűnik a szervezetből a candida baktérium, amely cukorral táplálkozik.

Fredric Brandt hozzátette: garantálja, hogy a cukormentes életmód hatását mindenki látni fogja, aki betartja az előírásokat.

"Ahelyett, hogy egy szelet csokival jutalmazná magát, gondoljon arra, hogy a jutalma szebb bőr és a hosszabb, egészségesebb élet lesz" - közölte az orvos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Elhullottak a Leopard tankok Ukrajnában – Mi lesz így a német harckocsi-legendával?

Elhullottak a Leopard tankok Ukrajnában – Mi lesz így a német harckocsi-legendával?

A minap bejárta a nemzetközi sajtót egy hír, mely szerint az Ukrajnának leszállított Leopard 2-es harckocsik igencsak nagy része elveszett az orosz haderővel folytatott harcok során. Van olyan altípus, ahol a veszteségráta még a 70%-ot is eléri. Mit jelent ez a híres német harcjármű-család jövője kapcsán? Tényleg vége a harckocsik korának?  Netán kiderült most, hogy az egész Leopard-széria valójában egy túlsztárolt acélteknő? Nézzük meg, mi van a számok mögött.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×