eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megbüntették őket, mert kimondták: vagina

Egy napra kitiltottak az iskolából három amerikai középiskolás lányt, amiért kimondták a vagina szót, miközben felolvasást tartottak Eve Ensler Vagina-monológok című darabjából.

A három New York-i diáklány egynapos felfüggesztést kapott az igazgatótól, mert nem hagyták ki a vagina szót, miközben részleteket olvastak fel a nagy sikerű feminista darabból, a Vagina-monológokból.

"Egyáltalán nem durva vagy helytelen volt, hanem tökéletesen igaz és tiszta" - mondták az eset után a tizenhat éves lányok.

A darab szerzője, Eve Ensler is megdicsérte őket, amiért kiálltak a cenzúra ellen.

"Az iskola álláspontja egyszerűen abszurdum, a sötét középkorba ránt vissza" - mondta az írónő.

A lányok a felolvasást az iskolában tartották. Felosztották egymás közt a szöveget, majd mikor a vagina szóhoz értek, egyszerre mondták ki.

A középiskola igazgatója, Richard Leprine szerint a gyerekeket nem azért büntették meg, mert kimondták a szót, hanem azért, mert nem engedelmeskedtek.

"Az iskola ismeri és tiszteli a diákok szólásszabadságát, de ez a szabadság nem korlátlan" - közölte az igazgató.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×