eur:
397.03
usd:
360.29
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kitiltották a páncélt és a kardot az évfolyamkönyvből

Egy amerikai középiskola megtiltotta egy 17 éves diákjának, hogy páncélban, karddal a kezében szerepeljen az érettségi évkönyvben.

Patrick Agin régóta érdeklődik a középkor iránt, részt vesz középkori csaták újrajátszásában, ezért szerette volna, ha az évkönyvbe egy olyan képe kerül be, amelyen páncélmellényben és egy jókora karddal a kezében pózol.

Az Egyesült Államok Rhode Island államában lévő Portsmouth gimnázium azonban elutasította a képet, mondván: az sérti az iskola szigorú fegyverellenes politikáját.

A gimnázium egyik képviselője hozzátette: az évkönyv egyébként sem arra szolgál, hogy a diákok a hobbijukat hirdessék benne.

A család azonban nem fogadta el ezt az álláspontot, a családtagok úgy vélik, hogy az iskola ezzel megsérti a szólásszabadságot.

A fiú egyébként anyjától örökölte középkor iránti érdeklődését, Heidi Farrington ugyanis a korszakra jellemző ruhákat készít és ad el.

Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Egyesülete felkarolta a fiú ügyét, és decemberben a szövetségi bírósághoz fordult panasszal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×