eur:
396.71
usd:
359.33
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Nem jár többé luxuscsomag a hollywoodi celebeknek

Az adóhivatal rászállt Hollywoodra: ezentúl fizetni kell az Oscar- és a Golden Globe-gálán kiosztott, elképesztően drága ajándékokat tartalmazó csomagok után is.

A tavalyi Oscar-ünnepségen csaknem százezer dollár (19,2 millió forint) értékű ajándékcsomagot adtak át minden megjelentnek.

A luxuspakkban volt tíz főre szóló vacsora Hollywood sztárséfjétől, kéthetes, ingyenes Caddilac-használat, hétezer dollárt érő fehérnemű és egy kupon egy szemkorrektúra-műtétre Los Angelesben.

Az adóhivatal megelégelte az esztelen költekezést: a 2006-os ünnepségen résztvevőknek adóbevallási ívet küld. A szervezet képviselője elmondta, őket nem érdekli, kiről van szó: a sztároknak ugyanúgy fizetniük kell a közterheket, mint másoknak.

Egyesek támogatják

Edward Norton, az Oscarra jelölt színész-rendező undorítónak nevezte, hogy egyesek Hollywoodot nevetségessé tették és érinthetetlennek gondolják.

Az Amerikai história-X főszereplője szerint szégyen, hogy a gazdagok olyan ajándékokat kapnak, amelyek árából szegényebb családok egy évig könnyedén megélnének.

Ezentúl a hírességeknek valószínűleg meg kell majd elégedniük egy jóval szerényebb csomaggal: a jövő hónapban tartandó Golden Globe-gálán "csupán" 600 dolláros ajándékot kapnak majd.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×