eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Indul az Összezárt combok akció

Szextilalmat hirdettek a kolumbiai Pereirában tevékenykedő bandák tagjainak feleségei és barátnői, hogy rávegyék férjüket, barátjukat a "fegyverletételre".

A szabad fordításban Összezárt comboknak nevezett akcióban, amelyet a város polgármestere is támogat, több tucat nő vesz részt.

Pereirában, a Kolumbia kávétermesztő övezetében található városban tavaly 480 embert öltek meg.

A városi illetékesek szerint a mozgalom ötlete egy, a lefegyverzéssel kapcsolatos találkozón született meg, amelyen a banditák feleségei és barátnői vettek részt.

A polgármester szóvivője azt mondta, hogy ezen a megbeszélésen többen is kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy párjuk nem adja le fegyverét.

A kolumbiai rádió idézett egy tanulmányt, amely szerint a helyi férfiak nem a pénzügyi előnyökért, hanem a "státus", a hatalom és a szexuális vonzerő iránti vágy miatt lesznek bűnözők.

"Azt akarjuk tudatni velük, hogy az erőszak nem szexi" - mondta Jennifer Bayer, az egyik bandatag barátnője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×