eur:
394.05
usd:
356.47
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Könyörgött a bírónak a börtönbüntetésért

Egy brit fiatal, akit bántalmazásért közmunkára ítéltek, arra kérte a bírót, hogy inkább csukják börtönbe. Barátai ugyanis azt mondták neki: a börtönélet olyan, mint egy nyári tábor. A 20 éves férfi megkapta, amire vágyott: hat hónapot tölthet el rácsok mögött.

Daniel Heseltine-t és unokatestvérét, Craig Cookot 100-100 órányi közmunkára ítélte a bíróság, miután elismerték, hogy részegen megvertek egy férfit még márciusban.

Cook elfogadta a közmunkát, így felfüggesztette a bíróság négy hónapos börtönbüntetését, a munkanélküli Heseltine azonban elutasította az ingyen munkát, és inkább a börtönt választotta, mivel barátai azt mondták neki, jó élet vár rá odabent.

"Rossz irányba befolyásolták a börtönviselt barátai és rokonai" - vélekedett édesanyja.

"Azt mondták neki, hogy tévé lesz a cellájában, használhat számítógépet, járhat tanfolyamokra, és még biliárdozhat is. Az a baj, hogy nem büntetésként tekint a börtönre" - tette hozzá.

Bár ügyvéde szerint könnyen lehet, hogy fájdalmas lesz az ébredés abból az "álomból", amelybe barátai ringatták, a fiatalkorúak börtönében valóban minden cellában van tévé, és arra ösztönzik a rabokat, hogy tanuljanak.

A sportolási lehetőségek között pedig a kosárlabda és a krikett mellett valóban ott van a biliárd is.

Címlapról ajánljuk

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Amilyen kiszámíthatónak tűnt az elején a 2024-es amerikai elnökválasztási szezon a 80 év körüli régi motorosok feltételezett visszavágójával, olyan gyorsasággal követték egymást a történelmi események a nyár folyamán. Kezdve Donald Trump volt elnök bírósági elítélésével, majd a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden elbaltázott vitaszereplésén és a republikánus zászlóvivő ellen elkövetett merényletkísérleten át, egészen Biden jelöltségtől történő visszalépéséig július végén. Az amerikai sajtó olykor "európai stílusúként" hivatkozik az idei kampányra, hiszen a tüstént Biden helyébe lépő Kamala Harris alelnöknek kicsivel több mint három hónap állt rendelkezésére, hogy megfordítsa a demokraták csúfos vereségével fenyegető novemberi voksolást. Most, hogy már csak két hónap van hátra a választásig, a számok mögé néztünk, hogy kiderítsük, Harris mely szavazói csoportokban tudott javítani a demokraták esélyein, és ez mire lehet elég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×