eur:
394.05
usd:
356.47
bux:
72982.36
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Harminc éves késéssel tartóztatták el egy kocsmai verekedésért

Egy férfit, aki egy kocsmai verekedés után Afrikába szökött, harminc évvel később mégiscsak utolért a törvény keze: letartóztatták, és az eredeti büntetés többszörösét fizettették ki vele.

Robert Rowley még 1975-ben, 26 évesen hagyta el egy kocsmai verekedés után Nagy-Britanniát, és 12 évet töltött Botswanában.

A most 58 éves férfit akkor tartóztatták le, amikor megpróbálta meghosszabbíttatni a jogosítványát.

Az eredeti büntetés 75 font, azaz kicsit több mint 30 ezer forint lett volna.

Most azonban 1.250 fontot, azaz több mint 500 ezer forintot kell büntetésként kifizetnie. Ehhez jön még 245 font, vagyis több mint 100 ezer forint a költségekre.

Címlapról ajánljuk

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Látványos ábrákon a "Kamala-hatás": így hozta vissza az alelnök a demokratákat a szakadék széléről

Amilyen kiszámíthatónak tűnt az elején a 2024-es amerikai elnökválasztási szezon a 80 év körüli régi motorosok feltételezett visszavágójával, olyan gyorsasággal követték egymást a történelmi események a nyár folyamán. Kezdve Donald Trump volt elnök bírósági elítélésével, majd a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden elbaltázott vitaszereplésén és a republikánus zászlóvivő ellen elkövetett merényletkísérleten át, egészen Biden jelöltségtől történő visszalépéséig július végén. Az amerikai sajtó olykor "európai stílusúként" hivatkozik az idei kampányra, hiszen a tüstént Biden helyébe lépő Kamala Harris alelnöknek kicsivel több mint három hónap állt rendelkezésére, hogy megfordítsa a demokraták csúfos vereségével fenyegető novemberi voksolást. Most, hogy már csak két hónap van hátra a választásig, a számok mögé néztünk, hogy kiderítsük, Harris mely szavazói csoportokban tudott javítani a demokraták esélyein, és ez mire lehet elég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×