eur:
393.96
usd:
356.3
bux:
0
2024. szeptember 4. szerda Rozália

McCartney inkább 640 milliót fizet, de nem lép fel volt kedvesével

Paul McCartney 1,6 millió fontot, azaz csaknem 640 millió forintot ajánlott fel felesége kedvenc alapítványának, amely a taposóaknák ellen küzd. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a szokásos évi gálaműsor elmarad.

Heather Mills a taposóaknák elleni küzdelem élharcosának számít, és házasságuk alatt Paul McCartney is jelentős részt vállalt az aknák eltávolításának finanszírozásában.

Az egykori Beatles-tag viharos válásának legnagyobb tétje Paul 825 millió fontos vagyona.

McCartney átutalt 1,6 millió fontot az lapítványak, azonban jelezte, hogy nem képes volt kedvesével együtt vezetni a gálaműsort, így az valószínűleg elmarad.

A szervezet megpróbált más sztárokat is megnyerni a házigazda szerepére, például Sir Elton Johnt, neki azonban nem volt alkalmas az október 11-ei időpont.

Egyik barátja azzal magyarázta McCartney felajánlását, hogy a sztár nem akarta, hogy hiányozzon a gála szokásos, 1,5-2 millió fontos bevétele, és ezért kevesebb aknamezőt tisztítsanak meg, ami emberek, köztük gyerekek életébe kerülne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Tegnap jelentős mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Az esést a Nasdaq vezette több mint 3 százalékos eséssel, ami elsősorban az Nvidia közel 10 százalékos esésének tudható be. Emellett az is figyelemre méltó, hogy a befektetői félelemindexnek nevezett VIX-index több mint 38 százalékot ugrott meg. Ezt követően nagyobb mínuszokat láthattunk ma reggel az ázsiai tőzsdéken is, a japán Nikkei közel 4 százalékos mínuszban van. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján pedig Európa is mínuszban nyithat. A hangulat azt követően kezdett romlani kedden, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, emellett ráadásul a félvezető iparból érkező gyenge számok is aggasztják a befektetőket. Utóbbi eredményeként tegnap nem csak az Nvidia, de más chipgyártók, köztük az AMD és az Intel is jelentős mínuszban zárták a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×