eur:
392.34
usd:
353.49
bux:
72381.97
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Mel Gibson próbálja megérteni

Ismét bocsánatot kért múlt heti viselkedése miatt a zsidó közösségtől Mel Gibson, és segítséget kért elvonókúrájához.

A színész-rendező pénteken antiszemita szitkokkal illette az őt igazoltató rendőrt, aki ittas vezetése miatt állította elő Malibuban.

Mel Gibson most hangsúlyozta: nem lehet mentség senki számára, aki antiszemita kijelentésekre ragadtatja magát. Egyúttal kérte a zsidó csoportok vezetőivel való személyes találkozó lehetőségét, a megbékélés és annak érdekében, hogy segítsenek neki kikerülni az alkoholfüggőségéből.

Próbálom megérteni, honnan jöhettek belőlem elő ezek a szavak részeg kifakadásom során - tette hozzá.

Az 50 éves Oscar-díjas művész tagadta, hogy antiszemita vagy keresztény fundamentalista lenne - ilyen vádakkal illeték őt sokan A Passió című filmje kapcsán, amely sokak szerint a zsidókat "istengyilkosoknak" mutatja be, elvetve a nézetet felülvizsgáló II. Vatikáni Zsinat állásfoglalását.

Mel Gibson kijelentette: a fajgyűlölet mindenféle formája ellentétes hitével.

Leszállóágban a karrier?

Miközben a színész-producer bevonult egy elvonó kúrára, az ügy máris érezteti káros hatását karrierjére. Az ABC tv-csatorna felfüggesztette annak a tv-sorozatnak a tervét, amelyet a holokausztról készítettek volna Mel Gibson producersége mellett.

Több hollywoodi rendező és menedzser pedig bejelentette, hogy a jövőben nem kívánnak vele együtt dolgozni. Vannak, akik arról beszélnek, hogy az eset alááshatja új filmje, az év végén bemutatni tervezett Apokalipszis sikerét.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A fehérorosz légierő lőtt le két orosz drónt, Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött – Háborús híreink csütörtökön

A fehérorosz légierő lőtt le két orosz drónt, Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Közben folytatódik az orosz előretörés a Donbaszban: az orosz haderő több kistelepülést is elfoglalt Vuhledár térségében és ismét nekimentek a megerősített védelmű kisvárosnak. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×