eur:
392.98
usd:
354.35
bux:
72311.1
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Megpróbálta eladni magát az interneten egy zenekar

Egy 40 tagú belga zenekar végső kétségbeesésében felkínálta magát árverésre egy internetes aukciós oldalon, miután a belga kormány csökkentette állami támogatásukat. Volt, aki 100 ezer eurót ajánlott értük, de végül levették a hirdetést.

A Beethoven Academie nevű 40 tagú zenekarnak 1 millió euróra volna szükségük ahhoz, hogy túléljék a következő évet, amelyre már 75 koncertmeghívásuk van. Az állam azonban csökkentette támogatásukat, így valószínűleg hónapokon belül fel kell oszlaniuk.

A zenekar vezetése végső kétségbeesésében kínálta fel a zenészeket és hangszereiket árverésre az eBay aukciós oldalon. Vezetőjük azonban utólag bevallotta, hogy leginkább a közvélemény figyelmét akarták felhívni kilátástalan helyzetükre.

Pedig akadt érdeklődő: volt licitáló, aki 100 ezer eurót adott volna a zenekarért. Ennek ellenére végül levették az aukciós oldalról az ajánlatot, és megpróbálnak más utat találni a túléléshez.

Most a honlapjukon közzétett petíció segítségével próbálnak nagylelkű támogatókat találni.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×