eur:
393.45
usd:
355.95
bux:
72844.45
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Elvis Presley, most vagy soha

Miután már csak pár hónapja van hátra a miniszterelnöki székben, Koidzumi Dzsunicsiro úgy döntött: most vagy soha, és egy merész lépéssel rövidebbre vette leendő utolsó vizitjét Bush elnöknél. Így jut ideje arra, hogy elzarándokoljon Memphisbe, és tiszteletét tegye kedvenc zenésze, Elvis Presley előtt.

A japán kormány éléről szeptemberben távozó Koidzumi Dzsunicsiro bejelentette: még beszorított sűrű programjába egy utolsó hivatalos látogatást Washingtonba.

A japán kormányfő és Bush elnök jó barátok, és most van mit megbeszélniük: Japán azt fontolgatja, mikor vonja ki csapatait Irakból, a dollár-jen árfolyam változékony, és a két ország között vitát okoz az amerikai marhaimport.

Koidzumi Dzsunicsiro számára azonban az út fénypontja bizonyosan a Király előtti tisztelgés lesz, aminek kedvéért jó néhány udvariassági látogatást is kihagy.

A japán miniszterelnök, aki rendkívül büszke arra, hogy ugyanaznap ünnepli a születésnapját, mint Elvis, egyszer az ausztrál külügyminiszternek el is énekelte az I Can't Help Falling in Love With You karaoke verzióját, Condoleeza Rice amerikai külügyminisztert pedig bámulatba ejtette a Király dalainak enciklopédikus ismeretével.

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban. Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×