eur:
393.7
usd:
356.2
bux:
72847.79
2024. szeptember 3. kedd Hilda

A szabadúszó apáca

Nem valódi apáca az az apáca ruhát viselő nő, aki több tiltakozó megmozdulást is vezetett A Da Vinci-kód ellen. A magát Mary Michael nővérnek nevező nő valamikor valóban a karmelita rend tagja volt, de rég kilépett.

Bár sok jó tettet hajt végre, hivatalosan nem apáca Mary Michael nővér, aki több alkalommal is fellépett Dan Brown sikerkönyve és az abból készült film ellen - hozta nyilvánosságra a brit katolikus egyház.

Valamikor a karmelita renddel volt ugyan kapcsolata, de ma már inkább egy "szabadúszó", egy "egyszemélyes rend".

Mary Michael nővér 2005 augusztusában került a lapok címoldalára, amikor imádkozva virrasztott a Lincoln katedrális előtt, mialatt A Da Vinci-kód filmváltozatát ott forgatták.

Tiltakozásával egészen Cannes-ig elment a magát apácának valló nő, ahol nemrég mutatták be a könyv alapján készült filmet.

A hivatalos katolikus álláspontra reagálva a "nővér" bevallotta, hogy élete valóban "szokatlan", de kitartott amellett, hogy hivatalosan is apáca.

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban. Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×