eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Elrejtették a döglött hattyút az Euro Disneyben?

Francia szakszervezetek azzal vádolták meg a párizsi Euro Disneyt, hogy elrejtettek egy döglött hattyút, nehogy elijesszék a látogatókat. A szórakoztató park cáfolta a vádakat, hozzátéve, hogy csak egy elhullott verebet és galambot találtak, amelyek "természetes körülmények" között pusztultak el.

Franciaországban nemcsak az Euro Disney esett áldozatul a madárinfluenzát övező hisztériának: sok rendőr megszokott munkája helyett vadkacsák lelövésével tölti napjait, a tűzoltók pedig alig győznek eleget tenni a döglött galambok miatti hívásoknak.

A harci kakasok tenyésztői arra panaszkodnak, hogy a kakasviadalok betiltása miatt állataik a tétlenség okozta gutaütésben pusztulnak el.

A Németországban talált madárinfluenzával fertőzött macskák hírére több száz francia és német macskatulajdonos próbált megszabadulni kedvencétől az elmúlt két hétben.

"Sokan úgy tesznek, mintha hirtelen allergiásak lennének a macskaszőrre" - mondta a Francia Állatvédő Társaság egyik munkatársa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 28. 16:06
×
×
×
×