eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Gyilkos ne olvasson bűvészkönyvet!

Egy szigorúan őrzött amerikai börtön lakójának megtiltották, hogy bűvész-könyveket olvasson. Az intézmény vezetői szerint biztonsági okokból volt szükség arra, hogy letiltsák a gyilkosságért ülő férfi könyvrendelését.

Az amerikai büntetés-végrehajtás szóvivője szerint a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt férfi azért nem kaphatja meg a kért bűvész-könyveket, mert a börtön vezetése biztonsági szempontból nem tartotta helyénvalónak a kötetek engedélyezését.

A Magic Circle nemzetközi bűvész-szervezet szóvivője értetlenségének adott hangot a hírre reagálva. Mint mondta, a bűvészek valóban képesek megtéveszteni másokat, de csakis olyan környezetben, amely fölött teljes ellenőrzésük van. Ez pedig, főleg egy szigorúan őrzött börtönben, nem jellemző.

"Nem értem az amerikai büntetés-végrehajtás döntését, kivéve persze, ha a szabadulás-művészetről kért könyveket az elítélt" - mondta David Beckley, hozzátéve, hogy a bűvészet, mint minden más hobbi, hozzájárulhat ahhoz, hogy minta-elítélt legyen egy-egy börtönlakóból.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×