eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Skóciába költözik Harry Potter baglya

Az északi hómezőkről, vagy sokaknak talán inkább Harry Potter varázslatos történeteiből ismert hóbaglyok új természetes élőhelyre találtak egy távoli skót szigeten. A Királyi Madárvédő Társaság munkatársai hat hóbaglyot figyeltek meg a Külső Hebridák egyik szigetén.

A természetvédők szerint a tavaly nyári hóbagoly-bevándorlásra 30 éve nem volt példa. Bár a tekintélyes méretű madarak inkább az Északi sarkkör tundráin vannak otthon, és lemmingekkel táplálkoznak, úgy tűnik, hogy új élőhelyre találtak a gazdag nyúl-populációval rendelkező Külső Hebridákon.

A hóbagoly, amely Európa egyik legnagyobb testű bagolyfajának számít, az elmúlt években J. K. Rowlings Harry Potter regényeinek, és az abból készült filmeknek köszönhető lett igen népszerű világszerte.

A varázslótanonc történetében Hedviget, a posta-baglyot játszó bagolyfaj egyedei fél méter magasra nőnek, szárnyuk fesztávolsága eléri a 1,5 métert. Legnagyobbra a nőstény hóbaglyok nőnek, amelyeket a mellükön és szárnyukon látható sötétebb foltokról lehet megismerni. A hímek teljesen fehérek.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×