eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Száz jelöltet jelentettek be

Már száz jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, ebből 19-et (valamennyien a Fidesz-KDNP jelöltjei) már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda szerda reggeli adatai szerint száz jelöltet jelentettek be eddig, ebből négy az MSZP-Párbeszéd, négy a Jobbik, 92 a Fidesz-KDNP színeiben indul.

A választókerületi választási bizottságok 19 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is, ők valamennyien Fidesz-KDNP-sek. A jelöltek nyilvántartásba vételéről hozott határozatok még nem jogerősek.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-ei határidőig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást, amelyek gyűjtésére hétfőtől van lehetőségük a jelölteknek és a jelölőszervezeteknek.

A leadott ajánlások ellenőrzésére három napja van az illetékes választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×