eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Gyurcsány Ferenc elmondta, szerinte mi izgatja a választókat

Gyurcsány Ferenc elmondta, szerinte mi izgatja a választókat

Kész és végleges a Demokratikus Koalíció választási listája – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg szoft diktatúra van az országban.

Nem a különböző pártok miniszterelnök-jelöltjeivel, hanem Orbán Viktor kormányfővel kellene vitázni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc.

„Vitatkozni a hivatalban lévő miniszterelnökkel kellene, de menekül előle. Gyáva fickó, úgy látom, és elszokott attól, hogy egy vitában meg kellene védenie a gondolatait. Annak van értelme, fontos dolog, és

lenne mivel elszámoltatni, mivel cudarul kormányozza az országot”

- fejtette ki.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt kétélű fegyvernek tartja, hogy a kormányfőt kihívó ellenzéki politikusok vitatkozzanak.

„Bár lehet látni bizonyos különbségeket, de elviszi a figyelmet a fő csatáról.

Nekünk Orbán Viktort kell legyőznünk elsősorban, a küzdelmünk nem az MSZP-vel vagy az LMP-vel szemben szól, pedig egy ilyen vita ezt a látszatot keltené” - emelte ki.

A volt kormányfő szerint az embereknek azt kell elmondani sokszor, hogy ne alkudjanak meg a diktatúrával.

„Ha valaki a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik a médiától az igazságszolgáltatásig, azt diktatúrának hívják, ahhoz nem kell minden politikai ellenfelet becsukni a börtönbe. Lehetne ebből egy normális európai ország” - fejtette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint a választókat kevésbé izgatja a kampányban az élet hétköznapi része, mint a jelenlegi hatalom nagy rendszerhazugságai. Ilyennek nevezte például a határon túliak szavazati jogát. Hangsúlyozta, hogy a választási rendszert tisztességtelennek tartja.

Beszélt arról is, hogy nem érdekli a „gyurcsányozás”, dolgozni akar. Az úgynevezett „sorostervezést” tartja hangulatkeltésnek, az általuk felvetett téma, az ukrán nyugdíjak ügye szerinte nem az.

Gyurcsány Ferenc közölte azt is: a választást kell megnyerni, nem az aláírásgyűjtést. A jelöltállításhoz az aláírásgyűjtést megkönnyíti az együttműködés az MSZP-vel – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció országos listája kész és fix

– mondta a pártelnök, aki szerint a közvetlen politikai relevanciája a névsor első 30 helyének van. A többi helynek az az értelme, hogy ha valaki kiesik a parlamentből, akkor kik közül lehet válogatni.

„Két világgal kötöttünk érdemi politikai megállapodást. A Szolidaritás Mozgalom vezetője befutó helyen van a listán, míg a Szakszervezeti Szövetség elnöksége jelölte Nemes Gábort, aki egyéniben is indul Budapesten, és a listán is szerepel” - közölte.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×