eur:
400.16
usd:
368.37
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya
driving a car
Nyitókép: Bim/Getty Images

Emelik a sebességhatárt Magyarországon, de nem minden járműnél

A KRESZ-tervezet szerint maradnának a jelenleg érvényben lévő korlátozások a személyautóknál, de a nagyobb járművek gyorsabban haladhatnának lakott területen kívül.

Az autonavigator.hu összefoglalója szerint a 3,5 tonnánál nagyobb járművek (pl.: nyerges vontató, autóbusz) kategóriájában a tervezet szerint lakott területen kívül 90 km/órára módosulna a legnagyobb megengedett sebesség.

A vezess.hu azt teszi hozzá, hogy a 2,55 méter szélességet el nem érő mezőgazdasági vontatók (traktorok) pótkocsi nélkül és lakott területen kívül 60 km/órás maximális sebességének a megengedése is terv.

Kivételt jelentenek a különleges körülmények, vagyis a korlátozott látási viszonyok, vagy éppen a nedves, csúszós útburkolat.

Szintén fontos módosítás lehet, hogy mostantól csak olyan gépjárművek hajthatnának fel a gyorsforgalmi utakra, amelyek folyamatosan minimum 70 km/órás sebességgel képesek haladni (jelenleg a jogszabály a sík úton 60 km/órát írja elő).

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×