eur:
401.34
usd:
367.3
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Egy állami állást kifelejtett vagyonnyilatkozatából Magyar Péter

A Tisza Párt elnöke hiányosan adta be vagyonbevallását az Európai Parlamentnek.

Uniós képviselővé választásakor Magyar Péter vagyonnyilatkozatában szerepeltek az általa korábban betöltött munkakörök, de a Magyar Nemzet kiderítette, hogy a Tisza Párt vezetője egy tételt kihagyott: nem tüntette fel, hogy részt vett az állami BMSK Zrt. felügyelőbizottságának munkájában.

Magyar Péter 2022 utolsó hónapjaiban volt felügyelőbizottsági tag a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-ben, a társaság 2023. január elsején megszűnt. A mostani pártelnök öt hónapon át tagja volt a társaság felügyelőbizottságának, a tisztség havi 350 ezer forintot kapott.

Az Európai Parlament honlapján megtalálható dokumentum szerint a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatói tisztét Magyar Péter 2019 júniusa és 2022 februárja között havonta 3,5 millió forintért töltötte be. Ugyanitt igazgatósági tag is volt másfél évig havi négyszázezer forintért, de kapott pénzt a Hiventures Zrt.-től, a Hodler Alapkezelő Zrt.-től, a MBH Bank Nyrt.-től, a Magyar Közút Zrt.-től és a Volánbusz Zrt.-től is.

Címlapról ajánljuk

A hurrikán fogságában a magyar csillagász

A szélnél is sebesebben terjednek az álhírek a Floridában pusztító hurrikánról – mondta az InfoRádióban Kiss László csillagász. A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Orlandóban egy szállodában vészelte át a hatalmas vihart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték az amerikai hatóságok a Google befolyását, a héten arról szóltak a hírek, hogy lépéseket terveznek az amerikai technológiai óriás domináns pozíciója ellen, és akár a cég feldarabolását is kikényszeríthetik. Nem ez az első ilyen próbálkozás amerikai nagyvállalat ellen és volt, amikor sikerrel jártak a szabályozók, a Standard Oil-t és az AT&T-t például anno feldarabolták, az IBM és a Microsoft viszont megúszta. Nem véletlen, hogy a versenyhatóságok szeretnék több darabbal látni a Google-t, de vajon mennyi erre az esély, és mit jelentene ez a befektetők számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 18:13
×
×
×
×