eur:
401.82
usd:
366.02
bux:
73895.14
2024. október 7. hétfő Amália
Nyitókép: Soproni Tamás terézvárosi polgármester hivatalos Facebook-oldala

Fontos üzenetet küldött a szaktárca az Airbnb-tilalom ügyében

Az Airbnb szabályozás felülvizsgálata csak Budapestet fogja érinteni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Mint arról az Infostart is beszámolt, 26 turisztikai szervezet adott ki közleményt az Airbnb-zés tervezett terézvárosi tilalma, illetve az állami szabályozás kapcsán, a teljes tiltás és a jelenlegi szabályozás közötti kompromisszumot javasolva.

A közleményben foglaltakkal kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztérium leszögezte, hogy Budapesten lakhatási probléma alakult ki, amely különösen sújtja a fiatalokat és fiatal családosokat. Ezért a kormány az Airbnb-szabályozásának felülvizsgálatát – hozzájárulva a lakásvásárlással és lakásbérléssel kapcsolatos problémák kezeléséhez – elsődleges prioritásként lakhatási kérdésnek tekinti. Ebből kiindulva a kormány csak Budapesten kívánja szigorítani az rövid távú lakáskiadás szabályozását – írták.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tervezett intézkedések a vidéki turisztikai célú rövidtávú lakáskiadókat nem érintik, a kialakítás alatt lévő új szabályozás semmilyen módon nem befolyásolja tevékenységüket. A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozza, hogy a kormány továbbra is együttműködik a szektor valamennyi szakmai szervezetével és elkötelezett az élénk szakmai párbeszéd fenntartása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×