eur:
401.35
usd:
366
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pexels.com

Csak később járhat az időseknek az ingyenes fogászati ellátás

Jelenleg 62 év felett biztosítja az állam az ingyenes, teljes körű fogászati alap- és szakellátást.

Egy pontban egy számot módosítana a kormány az egészségbiztosítási ellátásról szóló törvényben. A kormány hivatalos honlapján közzétett javaslat a hatályos törvény fogászati ellátásra vonatkozó fejezetét írná át úgy, hogy az abban szereplő „62 éves” szövegrész helyébe a „65 éves” szöveg kerülne a kihirdetés utáni ötödik naptól – írja a hvg.hu.

Jelenleg ugyanis 62 éves kor felett jár az ingyenes, teljes körű állami fogászati alap- és szakellátás, a tervezet ezt a korhatárt tolná ki három évvel.

Ez lenne az egyetlen változás, vagyis azok, akiknek van társadalombiztosításuk, továbbra is 18 éves korukig – vagy később nappali tagozatos tanulóként – teljes körű alap- és szakellátásra jogosultak, nem számítva a technikai költségeket.

A lap hozzáteszi: a társadalombiztosítással rendelkezők 18 év felett csak szűkebb ellátásra jogosultak a közfinanszírozásban, így például sürgősségi és fogsebészeti ellátásra, fogkő-eltávolításra vagy ínyelváltozások kezelésére. Ez eddig 62 éves korig tartott, és efölött ismét jogosult volt mindenki teljes körű alap- és szakellátásra. A tervezett változtatással viszont ezt a 62 éves korhatárt emelnék meg 65 évre, azaz három év csúszással válna ingyenessé, közfinanszírozottá a fogászati alap- és szakellátás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×