eur:
396.98
usd:
355.38
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarországnak mindig van egy kis előnye - Árvízinfó Orbán Viktorral

Vasárnap reggel is tartottak tájékoztatást az árvízi helyzetről. Vasárnap még 324 önkéntesre lesz szükség.

Budapesten a Batthyányi térnél hamarosan visszakapják a fővárosiak a metrót - mondta Orbán Viktor az árvízi védekezésről.

Madocsánál ideiglenes védművet kell építeni, itt ki kell a hullámtérből az embereket. Arról is beszélt, hogy már kedden elhagyhatja a legmagasabb vízszint Magyarországot,

Győrnél egészségügyi, fertőtlenítő munkálatokat kell majd végezni.

Vízügyesek béréről annyit mondott a kormányfő, hogy nem akar a döntésnek elébe menni, "még egyezkedek a főigazgató úrral".

Budapest, 2024. szeptember 22.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban, a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 22-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Budapest, 2024. szeptember 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban, a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kérdésre azt mondta, hogy mi mindig magunkra számítunk, bár vannak tapasztalataink.

Orbán Viktort arra is kérdezték, hogy mik lesznek az árvíz utáni programjai. Szerdán konferenciára megy a miniszterelnök, majd Macedóniába utazik. Az Európai Parlamentbe októberbe készül.

Egy-két lökdösődés volt csak a gátakon

- válaszolta a Blikknek azon kérdésére, hogy voltak-e incidensek a védekezés közben.

Egy dömösi kútnál szennyezett lett a víz, addig csak forralás után szabad fogyasztani, csecsemőknek még akkor se adjanak belőle - mondta Rétvári Bence miniszterhelyettes.

Érdemi árhullámmal már nem számolnak a vízügyesek, ezért lassan bontják a gátakat. A gátak elbontásához az önkormányzatok kérhetnek önkénteseket, ezzel kapcsolatban nincs központi utasítás.

Uniós pénzügyi segítség

A magyar elnökség kezdeményezte, hogy megnyíljanak rendkívüli források, de ez nem történt meg. Magyarország nem vár külső segítségre, Facebook-posztokra nem reagálnak. De bíznak abban, hogy előbb vagy utóbb megtörténik.

Gát a Római-fürdőn

Ez fővárosi hatáskor, kialakult álláspont kellene ehhez, utána tud a kormány tárgyalni erről, lásd szentendrei mobilgát - mondta Rétvári Bence.

A vízügy már tud a tervekről. Ők úgy tudják, hogy a Nánási útnál épülhet meg a gát, de további részleteket arról nem mondtak - ezt már a szervezet főigazgatója, Láng István mondta.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×