eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Az áradó Rába folyó Csörötneknél 2023. augusztus 5-én. A Nyugat-Dunántúli Vízügy Igazgatóság tájékoztatása szerint a Rába vízszintje ezen a napon hajnalban 476 centiméteres vízállásnál tetőzött. Körmendnél reggel 387 centimétert mértek, a tetőzést itt 500-510 centimétert meghaladó vízállással másnap reggelre várják, ami miatt a szakemberek szerint a legmagasabb harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére lesz szükség a folyószakaszon.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Balázs leangolnázta Magyar Pétert

Orbán Balázs válaszolt Magyar Péternek, miután a Tisza Párt elnöke kijelentette, hogy az árvíz helyzet miatt nem hajlandó vitázni vele csütörtökön.

A blikk.hu számol be arról, hogy a közmédia meghívta Magyar Pétert az M1 48 perc című élő műsorába ahol Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitatkozhatott volna.

Magyar Péter a Facebook-oldalán írta meg, hogy nem tervez elmenni a köztévébe.

A politikus a döntést azzal indokolta, hogy most sokkal fontosabb az árvíz pusztításának megakadályozása, mint az, hogy a köztévében legyen. Emellett kihívta Orbán Balázst is a Római-parthoz segíteni.

Orbán Balázs most szintén Facebookon válaszolt a Tisza Párt elnökének. A miniszterelnök politikai igazgatója arra kérte Magyar Pétert, hogy „az árvíz elleni védekezés ügyében hagyja abba a hazudozást”.

Azt is megjegyezte, hogy Magyar Péter „hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét” azzal, hogy senki nem vitázik vele és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól – írta Orbán Balázs.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×