eur:
394.31
usd:
354.32
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
People entering the tram
Nyitókép: Anchiy/Getty Images

„Ellenállhatatlan” ajánlat a közlekedőknek: jön a 999 forintos napijegy

Az Európai Mobilitási Hét és az autómentes nap rendezvényeihez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedvezményeket biztosít az utazóközönségnek - közölte a tárca hétfőn.

Az Európai Mobilitási Hét ideje alatt, 2024. szeptember 16. és 22. között a MÁV, a HÉV, valamint a GYSEV vonatain utazóknak nem kell kerékpárjegyet venniük, azokat a szolgáltatók díjmentesen szállítják. Fontos azonban, hogy a kapacitások megfelelő biztosítása érdekében az utazóknak a kerékpárhelyjegyet ebben az időszakban is meg kell váltaniuk az InterCity és expresszvonatokon, valamint egyes InterRégió járatokon.

Az utazóközönséget további kedvezmények is várják: a 2024. szeptember 22-i autómentes napra „autómentes napijegy” váltható, amely 999 forintos áron korlátlan közlekedési lehetőséget biztosít a helyközi közösségi közlekedés járatain országszerte, így a buszokon és a vonatokon is. A díjtermék felhasználási módja és érvényességi területe a helyközi közlekedés vonatkozásában megegyezik a Magyarország24 napijegyével, szeptember 22-én 0–24 óra között használható fel – ismertette az ÉKM.

Címlapról ajánljuk
Vízügy: az árvízcsúcsot jó időben, jó pillanatban kell megskalpolni
Nyílik a vésztározó?

Vízügy: az árvízcsúcsot "jó időben, jó pillanatban kell megskalpolni"

Siklós Gabriella szerint a 2013-ban elvégzett védelmi munka most fog kifizetődni. Szükség lehet a mosonmagyaróvári szükségtározó megnyitására, de nem mindegy, erre mikor kerül sor.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Itt az özönvíz, árvízvédelmi készültségben az ország - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

Itt az özönvíz, árvízvédelmi készültségben az ország - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják, itt előreláthatólag 860 centiméter lesz a legmagasabb vízállás. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×