eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Nyitókép: Unsplash

Nagy baj lett abból, hogy elkezdték etetni a hódpatkányokat Tatán

A nutria nagyon cuki, de váratlan veszélyekkel jár.

Egy figyelmeztető tábla került ki a tatai Intersparhoz, a tűzivíztározóban élő nutria család ugyanis nem csak nagyon cuki, de nagyon veszélyes is: nem várt hozománya van annak, hogy a helyiek etetik őket – írja a kemma.hu.

A hódpatkánynak is hívott állatok helyi látványosságnak számítanak már. Az ott élők rendszeresen visznek nekik mindenféle finomságot és örömmel figyelik, ahogyan a nagyra nőtt rágcsálók a legnagyobb nyugalommal, alig pár centire tőlük befalják a finom csemegét. Azonban a nutriák között a hozzájuk hasonlító, azonban jóval kisebb méretű vándorpatkányok is feltűntek. És míg a hódpatkányok a tűzivíztározó környezetében élik az életüket, a szaporább és apróbb rokonaik a közeli lakótelepekre is ellátogathatnak. A rágcsálók pedig többfajta betegséget és akár veszettséget is terjeszthetnek.

A város szeretné visszaszorítani az állatok elszaporodását, illetve szeretnék, ha idővel maguktól elmennének a területről. Tatán több nutriacsalád is él, többek között a várárokban, illetve az Öreg-tó levezető ágában is, a gond az velük, hogy megeszik azokat a növényeket, amelyek más, honos élőlényeknek élelmet biztosíthatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 06:52
×
×
×
×