eur:
396.94
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
A Sándor-palota által közzétett képen Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az ausztráliai Marsdenben, a Magyar Kulturális és Jóléti Egyesület felújított épületrészének átadásán 2023. október 29-én.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Novák Katalin bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban

Az egykori köztársasági elnök az X-en jelentette be, hogy a jövőben egy civil szervezet vezetőjeként fog dolgozni.

Novák Katalin egykori köztársasági elnök hétfőn jelentette be, hogy az XY Wordwide civil szervezet vezérigazgatójaként fog dolgozni a jövőben.

„Örömmel jelentem be, hogy az XY Worldwide társalapítója és vezérigazgatója lettem. Az XY Worldwide egy új nonprofit szervezet, amely úttörő megoldásokat keres az összeomló globális születésszámra” – olvasható Novák Katalin X-oldalán.

Novák Katalin február 10-én, a kegyelmi botrány kirobbanása után mondott le a köztársasági elnöki tisztségről. Mint ismert, a volt köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei pedofilügyben elítélt igazgató, V. János bűntársának. Döntése hatalmas vihart kavart, a kegyelmi botrány miatt Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be. Nyolc nappal később végül Novák Katalin, valamint a döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is benyújtotta lemondását – emlékeztet az Index.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Egyhavi mélyponton ragadt a forint az euróhoz képest

Egyhavi mélyponton ragadt a forint az euróhoz képest

A reggeli kis erősödés után hétfőn délelőtt esni kezdett a forint, kora délután már csaknem egyhavi mélypontra bukott az euróval szemben 397-nél, a dollárral szemben 359,5-nél. A múlt pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci adat jókora piaci hangulatrontó hatással járt, a dollár erőre kapott, és ennek, illetve magyar fejleményeknek is szerepe lehet a forint hétfői esésében. Egyrészt hétvégén Orbán Viktor miniszterelnök erős utalást tett arra, hogy ki lehet a jegybankelnök jövő tavasztól, illetve az összevont nemzetgazdasági és pénzügyi tárca élén, másrészt hétfőn minden idők legnagyobb augusztusi államháztartási hiány adata jelent meg. Holnap a magyar inflációs adatra, szerdán az amerikai inflációs adatra, csütörtökön az EKB kamatdöntésére figyelnek majd elsősorban a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×