eur:
393.14
usd:
353.55
bux:
72417.31
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Tűzoltók Nagykanizsa határában, ahol tarlótüzet okozott egy kigyulladt bálázógép 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Úrrá lettek a hatalmas vasi erdő- és tarlótűzön

Az egységek izzást, parázslást még azért tapasztalnak a területen.

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra. A tűz később a közeli fenyőerdőt is elérte, az érintett terület nagysága 250 hektár volt - közölte az MTI-vel a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balogh Eszter főhadnagy elmondta: a tüzet csütörtök éjfél előtt néhány perccel körülhatárolták, a helyszínen azóta is dolgoznak, jelenleg 14 szerrel 38 tűzoltó végzi az utómunkálatokat. Még izzó részeket hűtenek, azt szeretnék megelőzni, hogy a területen újraéledjen a tűz. Hozzáfűzte: a sárvári erdészettől és az Őrségi Nemzeti Parktól is érkeznek majd szakemberek, akik terepjárókkal járják be a területet, segítve a kutatást, illetve a drón is újra felszállt, így a magasból is figyelik a fejleményeket. Balogh Eszter szerint az utómunkálatok hosszabb ideig is eltarthatnak.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×