eur:
393.31
usd:
355.08
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Nyitókép: Getty Images/

Döbbentes videó készült az M3-as autópályán - mutatjuk

Egy kamion 300 méteren át tolta maga előtt a szalagkorlátot az M3-ason.

Újabb hajmaresztő videó érkezett az utakról: arról posztolt a Facebookon a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő, hogy egy külföldi kamionos nemrég 300 méteren keresztül tolta maga előtt a szalagkorlátot, majd az árokba borult az M3-as autópálya Babati pihenőhelyénél.

Az MKIF nem tett említést arról, hogy a sofőr (aki feltehetően elaludt) komolyabban megsérült volna a balesetben. A kamion roncsait egy éjszaka alatt sikerült kimenteni az árokból, erre az időre lezárták az érintett pályaoldalt.

A nyári meleg még napokig velünk lesz, az MKIF ezért figyelmeztet: ilyen időjárásban bárkit megkörnyékezhet a rosszullét az utakon. A cég arra kéri a sofőröket, hogy aki fáradt vagy nem érzi jól magát, inkább álljon meg a legközelebbi pihenőhelyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A világ a zöldebb energia, a tisztább közlekedés felé halad, bár az oda vezető út szemmel láthatóan egyenetlen. A kezdeti felfutás után az elektromos autók iránti kereslet jelentősen visszaesett, idén csak stagnálnak az eladások az EU-ban, közben viszont az uniós CO2-kibocsátási célkitűzéseknek ugyanúgy meg kell felelniük az autógyártóknak, ami jelentős problémákat szülhet egyes szereplőknél. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a gyártóknak meghatározott határértékek alatt kell tartaniuk a flottszintű kibocsátásuk, különben súlyos bírságokat kapnak - ezzel ösztönzik őket, hogy több tiszta járművet gyártsanak. A kvótákat ráadásul 2025-ben szigorítják, így ennek apropóján a UBS megvizsgálta, hogyan állnak az autógyártók a CO2-kibocsátási célok teljesítésében. Úgy tűnik, hogy a Volkswagen és a Renault lehet a legnagyobb bajban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×