eur:
393.36
usd:
356.32
bux:
72703.69
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Budapest, 2023. december 12.Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az egyes hatósági kérdésekről szóló törvényjavaslat összevont vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tovább könnyítették a családtámogatások feltételeit

A legfrissebb módosítás a speciálisan adózókat és az őstermelőket érinti.

Október elsejétől több tízezer család juthat hozzá könnyebben a csok pluszhoz, a falusi csokhoz és a Babaváró támogatáshoz - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Koncz Zsófia közlése szerint a kormány folyamatosan figyeli, hogyan tudná bővíteni, még szélesebb körben elérhetővé tenni a családtámogatásokat.

A legfrissebb módosítás a speciálisan adózókat és az őstermelőket érinti: az államilag támogatott hitelek igénylésénél esetükben a bankok eddig a bevételük 10-20 százalékát tudták figyelembe venni, a módosításnak köszönhetően azonban ez az arány 50 százalékra emelkedik majd, továbbá a korábban elvárt két-hároméves társadalombiztosítási jogviszony helyett elég lesz egy évet igazolni - számolt be róla az államtitkár.

A könnyítés több tízezer családot érinthet - emelte ki Koncz Zsófia. Az államtitkárt kérdezték az Erzsébet-táborokról is, amelyeket Koncz Zsófia "igazi sikertörténetként" jellemzett. Elmondása szerint idén nyáron mintegy 40 ezren kapcsolódhattak ki a táborokban, amelyek fejlesztésére az elmúlt években 38 milliárd forintot fordított a kormány.

Az Erzsébet-táborok egyébként négyévszakosok, szeptembertől az osztálykiránduló gyerekeket várják azokban - tette hozzá.

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy a táborokban egy jelképes összegért, ezer forintért lehet részt venni, az utazás ingyenes. Az összeg magában foglalja a szállást, az étkeztetést és a programokat, így állami gondoskodásban élő, tanodás, valamint határon túli gyerekek is részt tudnak venni a programban.

A táborokban a gyerekeknek sokszínű kulturális és sportprogramokat szerveznek, biztonságos környezetben várják őket, például 24 órás gyerekorvosi felügyeletet is biztosítanak - ismertette az államtitkár. Az Erzsébet-táborokban 2012-es indulásuk óta 1,4 millióan fordultak meg, a program "minden magyar gyermeket összeköt és életre szóló élményt ad" - fogalmazott Koncz Zsófia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Az előző év azonos időszakához képest 35-45%-kal magasabb, 5,8-6,6 milliárd forint körüli árbevételt és 490-610 millió forint közötti féléves EBITDA-t vár a Gloster menedzsmentje a szeptemberben publikálandó 2024. első féléves jelentésben - közölte a BÉT oldalán a társaság. A javuló féléves gazdálkodási adatok, illetve az év végéig előre látható projektek stabil pénzügyi alapot biztosítanak a 2024-es év eredményes zárásához, valamint várhatóan fedezetet nyújthatnak a 2026-ra tervezett első osztalékfizetéshez is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×