eur:
393.48
usd:
353.68
bux:
72870.21
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Trükközött a kamionos, egymilliója bánta

Mágnes segítségével csalta el a kötelező pihenőidejét egy teherautó vezetője, akit a pénzügyőrök Bükkábrány külterületén ellenőriztek, a sofőrnek több mint egymillió forintnyi bírságot kell fizetnie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint az ellenőrzéskor kiderült, hogy a tachográf pihenőidőt rögzített, miközben a jármű épp közlekedett.

A pénzügyőrök néhány perc alatt megtalálták a mágnest, amelyet a sebességváltón lévő leplombázott jeladóra helyeztek, így blokkolta az eszköz a menetíró-készülék működését.

A sofőr elmondta, a mágnest ő maga tette oda, azért, hogy több vezetési ideje maradjon.

A pénzügyőrök közigazgatási hatósági eljárást indítottak, amelynek keretében a sofőrnek egymillió-negyvenezer forint bírságot kellett fizetnie – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
16 óra munka, 8 óra pihenés – ez vár az űrben rekedt két amerikai asztronautára

16 óra munka, 8 óra pihenés – ez vár az űrben rekedt két amerikai asztronautára

A tervek szerint februárban hozzák vissza a Földre a Boeing Starliner két űrben rekedt űrhajósát, akiknek azonban addig is lesz bőven feladatuk. Már beintegrálódtak a Nemzetközi Űrállomás legénységébe, és részt vesznek az ottani kutatómunkákban. Kiss László csillagász az InfoRádióban elmondta: akár későbbre tervezett kutatásokat is előbbre tudnak hozni a két űrhajós közreműködésének köszönhetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 28. 10:17
×
×
×
×