eur:
393.27
usd:
352.75
bux:
73317.44
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke, metodista lelkész beszédet mond a salgótarjáni vasútállomáson 2012. szeptember 27-én, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel az új holokauszt-emléktáblát, mivel a régit ismeretlen tettesek a közelmúltban darabokra törték. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a Wesley János Lelkészképző Főiskola 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójának évében emléktáblákat helyezett el Magyarország minden olyan vasútállomásán, ahonnan a helyi és környékbeli zsidóságot deportálták.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Bezáratják Iványi Gáborék óvodáját és iskoláit

A Budapest Főváros Kormányhivatala gondoskodik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség köznevelési intézményeibe járó gyermekek elhelyezéséről - közölte az MTI-vel kedden a kormányhivatal.

A kormányhivatal eljárása során megállapította, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mint fenntartó nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit. A közműszolgáltatók értesítése és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint a fenntartó által felhalmozott jelentős köztartozás, illetve közüzemi díjtartozás veszélyezteti a gyermekek folyamatos és biztonságos nevelését – olvasható a közleményben.

A gyermekek biztonságos és megfelelő színvonalú nevelése érdekében a kormányhivatal a közelgő tanévkezdésre tekintettel gondoskodik a gyermekek elhelyezéséről, miután törölte a két intézményt az egyházi és a magán fenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából – írták.

Az óvodai jogviszonyban álló 26 gyermek nevelése érdekében a kormányhivatal felveszi a kapcsolatot az érintettek lakóhelye szerint illetékes és a törvény rendelkezései szerint intézkedni köteles önkormányzatokkal. Mind a 156 tanköteles tanuló számára biztosított lesz a tanulmányok folytatása, ugyanis a kormányhivatal kijelölte azokat az intézményeket, amelyek a szabad férőhelyek erejéig kötelesek átvenni őket – hangsúlyozták. Az érintett szülők tájékoztatást kapnak az elérhető intézményekről. A 89 nem tanköteles tanulót is tájékoztatják az őket fogadni képes intézményekről.

Címlapról ajánljuk
Szabó László: 68 aranyéremért utazunk Párizsba – kezdődik a paralimpia

Szabó László: 68 aranyéremért utazunk Párizsba – kezdődik a paralimpia

Tizenhét nappal a párizsi olimpia záróünnepsége után szerdán elkezdődnek a paralimpiai játékok a francia fővárosban. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban elmondta: azt várja a magyar sportolóktól, hogy őrizzék meg a helyüket a világ élvonalában, és Tokióhoz hasonlóan szerepeljenek az éremtáblázaton, illetve a nemzetek pontversenyében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×