eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Épületekbe csapódó orosz rakéták füstfelhője terjeng Kijev felett 2024. július 8-án, amikor orosz légicsapás ért több ukrán várost. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz erők negyven rakétát lőttek ki. A támadásokban összesen legkevesebb húszan életüket vesztették és ötvenen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Ukrajnai háború - Bő 20 ezer menekült 24 óra leforgása alatt

Sokkal többen érkeztek a román határon, mint az ukránon.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6967-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 13308-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik eddig kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×