eur:
393.79
usd:
355.37
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Airbus H145M helikopterek a Duna fölött, az Országház előterében 2024. augusztus 17-én, az államalapítási ünnepségek főpróbáján
Nyitókép: Facebook/Magyar Honvédség

Ilyen volt a légiparádé és a reggeli augusztus 20-i ünnepség - videó, galéria

Az állami események a reggel 8 órai zászlófelvonással kezdődtek meg a Kossuth Lajos téren, ezt ugyanott a tisztavatás, majd a Magyar Honvédség légi parádéja követte.

Budapest, 2024. augusztus 20.
Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. augusztus 20-án.
MTI/Bruzák Noémi
Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. augusztus 20-án. MTI/Bruzák Noémi

Budapest, 2024. augusztus 20.
A kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló kötelékének díszelgő áthúzása a Kossuth tér fölött, miután az Országház előtt felvonták a nemzeti lobogót az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén, 2024. augusztus 20-án.
MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás
Budapest, 2024. augusztus 20.
A huszár díszőrség díszmenete a tisztavatás után az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. augusztus 20-án. Az emelvényen Sulyok Tamás köztársasági elnök (b), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b4), Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök (b6) és felesége, Makrai Katalin (b5), valamint Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke (b7), Varga Zs. András, a Kúria elnöke (b8), Pintér Sándor belügyminiszter (b9), Tuzson Bence igazságügyi miniszter (b10).
MTI/Bruzák Noémi
A huszár díszőrség díszmenete a tisztavatás után az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. augusztus 20-án. Az emelvényen Sulyok Tamás köztársasági elnök (b), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b4), Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök (b6) és felesége, Makrai Katalin (b5), valamint Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke (b7), Varga Zs. András, a Kúria elnöke (b8), Pintér Sándor belügyminiszter (b9), Tuzson Bence igazságügyi miniszter (b10). MTI/Bruzák Noémi

A reggeli ünnepség itt, a hirado.hu oldalán visszanézhető.

A zászlófelvonás és a tisztavatás után a Magyar Honvédség következett: a látogatók repülőgép- és helikopterkötelékek áthúzását és egyéni bemutatókat tekinthettek meg a Duna Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszainál.

Az augusztus 20-i ünnepről az InfoRádió Aréna című műsorában Katona Csaba történész beszélt.

(A nyitókép a légiparádé főpróbáján készült.)

Címlapról ajánljuk

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×