eur:
394.15
usd:
355.5
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István

Állványok, amelyekre nagy szükség van a Balatonnál

Balatonlellén felállította legújabb mentőmellényállványát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, ezzel már kilenc ilyen egység segíti a Balatonban fürdőző gyerekeket.

A VMSZ felhívta a figyelmet arra, hogy a narancssárga színű, mentőmellényt formázó állványon tizenkét darab gyerekméretű mentőmellény található, ezeket a kicsik ingyenesen használhatják addig, amíg a strandon tartózkodnak.

Emlékeztettek: az első állványokat két éve avatták fel, a közösségi mentőmellény-szolgáltatásról pedig folyamatosan pozitív visszajelzések érkeznek. Az ingyenesen használható szolgáltatásnak köszönhetően a szülök biztonságban tudhatják gyermekeiket - idézi a közlemény Bagyó Sándort, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökét, aki közölte azt is, hogy

a balatonlellei az első olyan állvány, amit nem egy szervezet finanszírozott, hanem többen adták össze a költségét.

A szakszolgálat tájékoztatása szerint az állványokon galléros mentőmellényeket helyeznek el, amik kint tartják viselőjének fejét a vízből. Ezeket úgy alakították ki, hogy ha a valaki arccal lefelé esik a vízbe, akkor automatikusan a hátára fordítja viselőjét. Mentőmellényállvány a balatonlellei három helyszínen túl Siófokon, Balatonalmádiban, Balatonkenesén, Alsóörsön, Keszthelyen és Gyenesdiáson működik.

Címlapról ajánljuk

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 20. 10:12
×
×
×
×