eur:
393.12
usd:
358.72
bux:
71745.69
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szakértő: ha Magyar Péter összehangolja a menedzseri és az innovátori szerepeket, akkor a Fidesznek is meg kell védenie a szavazótáborát

Magyar Péternek hamarosan menedzseri kvalitásokat is fel kell mutatnia, különben nem tudja megtartani a szavazóit - mondta Zsiga Bulcsú. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint a még nem látszk, hogyan tudja azokat a kormánypárti szavazókat megszólítani, akiket az ellenzék nem tudott.

Magyar Péter politikai felemelkedésének és választási sikerének titkát kutatja legújabb írásában a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője. Zsiga Bulcsú szerint a jelenség megértéséhez érdemes felhasználni a XX. század első felében alkotó Joseph Schumpeter osztrák közgazdász és pénzügyminiszter elméletét, aki a pártokat cégeknek, a pártvezetőket pedig menedzsereknek vagy innovátoroknak nevezte.

"Az eddigi ellenzéki pártok vezetői menedzserként funkcionálnak, Magyar Péter viszont innovátorként" - mondta az InfoRádióban az elemző, aki kiemelte, hogy a Tisza Párt elnöke számos hasonló üzenetet fogalmazott meg, mint az ellenzéki pártok, a minőségbeli különbséget viszont az jelentette, hogy ő a Nemzeti Együttműködési Rendszerén belülről érkezett, amit más szereplő nem tud elmondani magáról.

Zsiga Bulcsú szerint Magyar Péterről kialakult a tehetséges, lendületes és hozzáértő politikus képe, aki elhozhatja azt a változást, amit a régi ellenzéki pártok nem voltak képesek. Ráadásul összekötötte a Fideszt és az ellenzéket, és a nyakukba varrta az elmúlt húsz év bűneit, amivel új alternatívát tudott mutatni.

"Magyar Péternek azonban hamarosan menedzseri kvalitásokat is fel kell mutatnia, különben nem tudja megtartani a szavazóit" - jelentette ki az elemző, aki hangsúlyozta, hogy a Fidesz több erőforrással rendelkezik, mint az ellenzéki pártok, és még nem látszik, hogy a Tisza párt hogyan tudja azokat a kormánypárti szavazókat megszólítani, akiket az ellenzéki pártok nem tudtak. A Demokratikus Koalíció például csak arra törekedett, hogy az ellenzék törzsszavazóit magához vonzza - tette hozzá.

Kiemelte, hogy amennyiben a pártokra úgy tekintünk, mint cégekre, és azok programjaira, akkor a Tisza Párt most egy könnyen választható alternatívát kínál azoknak a szavazóknak, akik eddig csak kényszerűségből választották Gyurcsány Ferencet, és a Demokatikus Koalíciót.

" Amennyiben Magyar Péter képes lesz összehangolni a menedzseri és az innovátori szerepeket, akkor elképzelhető, hogy a Fidesznek is meg kell védenie a szavazótáborát, illetve olyan új eszközökkel és témákkal előállni, amelyek nemcsak a kormánypárti szavazókat tudják megszólítani" - összegezte gondolatmenetét Zsiga Bulcsú, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Kijött a fontos adat, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kijött a fontos adat, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat  ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken, ez pedig afelé mutat, hogy a Fed elkezdheti szeptemberben a kamatcsökkentési ciklusát. A hír hatására megugrottak az amerikai határidős részvényindexek, felpattantak az európai tőzsdék is, a dollár pedig gyengülni kezdett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×