eur:
393.56
usd:
360.34
bux:
71678.71
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Nyitókép: Pixabay

Megvan, mikor lesz vége a Szentendrei úti dugókat okozó munkálatoknak

Jelentős forgalomtechnikai munkák zajlanak a 3. kerületi Szentendrei úton, a Raktár utca környékén, ahol új jelzőlámpás csomópont jön létre. A környéken egy évvel ezelőtt a mostanihoz hasonlóan a Sziget fesztivál alatt volt hasonló útfelújítás.

Továbbra is jelentős torlódás van a Szentendrei úton a Raktár utcai jelzőlámpás csomópont kialakítása miatt. Az InfoRádió hallgatói jelezték azt is, hogy a beruházásról nem találtak megfelelő tájékoztató táblákat, így nem tudták, hogy meddig tartanak a munkálatok, ráadásul ez időben összecsúszott a Sziget Fesztivállal, amely önmagában is nagy forgalmat generált a környéken.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a kivitelezésben érintett cégeket és hatóságokat - korábbi cikkünk ennek eredményéről itt olvasható. Az már akkor ismertté vált, hogy a Szentendrei út Raktár utca és Bogdáni út közötti szakaszán a közelben épülő jelentősebb lakóingatlan-fejlesztés beruházója végez fejlesztési munkákat, melyek keretében többek között a Raktár utcai kereszteződésben új jelzőlámpás gyalogátkelőhely és kerékpáros átvezetés jön létre.

Kerestük mások mellett a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft.-t, amely a beruházást megrendelő Biggeorge Property-hez irányított. Utóbbi válaszlevelében hangsúlyozta, hogy a gyalogátkelő kialakítását augusztus végéig befejezik. A megvalósuló közutakkal kapcsolatos beruházás eredményeként a megnövekedő forgalmon túl, az utak korszerűsítése mellett, az évek alatt megváltozó forgalomhoz igazodó közlekedési infrastruktúrát alakítottak ki. A cégcsoport szerint a forgalomtechnikai átalakítások jelentős előnyökkel járnak, megkönnyítik a lakótelepen élők közlekedését, hiszen csökkentik a környéken élők gépjárművel megtett utak mértékét, továbbá a Raktár és Bogdáni utak forgalomterhelését is redukálják.

A Swietelsky jelezte, hogy a Bogdáni és Raktár utcák mindkét oldalon kerékpársávval szélesedtek, a kerékpárosoknak a Szentendrei úton történő átvezetése is megtörténik. Már gyakorlatilag minden vezeték, oszlop és műtárgy a helyére került, az útszerkezet elkészült, így csak a kopóréteg építésének befejezése, továbbá a végleges forgalomtechnikai elemek kivitelezése - a táblázás és a burkolatjelek festése - van hátra.

Egy éve egyébként a környéken a mostanihoz hasonlóan a Sziget fesztivál alatt volt hasonló útfelújítás. Akkor egy régóta tervezett vezetékfektetési munka megkezdése épp egybeesett a fesztivállal, ezért akkor is komoly torlódások alakultak ki.

A kerületi önkormányzat korábban közölte: a kivitelező a forgalomkorlátozásokkal járó munkákat a tanítási szünet elején elkezdte, hogy a tanítás megkezdésére a megújult csomópont elkészüljön. A fejleményekről a beruházó és a III. kerületi önkormányzat is tájékoztatja a lakosságot, ígérték. Megjegyezték még: a Raktár utcai csomópont átalakításáról a 2017-es Településrendezési Szerződés megkötésekor született döntés. Ez azért is volt indokolt, mert a csomópontban gyakran súlyos balestek voltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A párizsi olimpia éremhalmozói – meglepetésemberekkel

A párizsi olimpia éremhalmozói – meglepetésemberekkel

A francia úszó, Léon Marchand lett a párizsi olimpia legeredményesebb sportolója a megszerzett aranyérmek száma alapján. Ugyanakkor a kínai úszó, Cseng Jü-fej gyűjtötte a legtöbb érmet, hatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Hasít a sztárpapír a magyar tőzsdén

Hasít a sztárpapír a magyar tőzsdén

Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, egyelőre úgy néz ki, hogy folytatódik a pénteki felpattanás és kimondottan pozitív hangulatban zajlik a kereskedés az európai piacokon, bár a magyar tőzsde az OTP-vel az élen lefordult. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×