eur:
398.37
usd:
364.79
bux:
71523.19
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter: várjuk, mivel áll elő negyedjére a „brüsszeli hazugsággyár”

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írta, hogy a brüsszeli hazugsággyár először „befürdött a békemisszió támadásával” azok után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijevi, moszkvai, pekingi és floridai útjait követően tárgyalt egymással az amerikai és az orosz hadügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter, az amerikai és a kínai külügyminiszter, az olasz miniszterelnök és az ukrán külügyminiszter Pekingbe utaztak, Ukrajna elnöke pedig felhívta Donald Trump volt amerikai elnököt.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Brüsszel szintén lelepleződött az ukránok által elrendelt olajtranzit-tilalom ügyében, hiszen képtelenek leplezni lelkesedésüket az ukrán intézkedés iránt, melynek nyomán két uniós tagország is – köztük Magyarország - súlyos energiaellátási kockázatokkal szembesül.

A két kudarcot követően a brüsszeliták előálltak egy újabb hazugsággal azt állítva, hogy Magyarország orosz és belarusz kémeket enged az Európai Unióba – tette hozzá Szijjártó Péter.

„A balti államok képviselőinek már világosan elmagyaráztuk, hogy ez miért szemenszedett hazugság, de úgy látszik a tények nemcsak őket, hanem Manfred Webert sem zavarják. Az EPP elnöke messze földön ismert súlyos hungarofóbiájáról, ő vérig van sértődve a magyarokra, nem tudja feldolgozni, hogy nem lehetett az Európai Bizottság elnöke és jól láthatóan frusztrálja a valódi jobboldali pártoknak a vártnál is erősebb szövetsége az Európai Parlamentben” – fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint nyilván azt Manfred Weber is tudja – hiszen nagy szakértője az európai ügyeknek –, hogy minden uniós tagország maga folytatja le a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodási, munkavállalási és vízumügyeikhez fűződő eljárásokat.

„Magyarországon ezek az eljárások szigorúak, átfogók és abszolút a nemzetbiztonsági érdekeket helyezik előtérbe. Kíváncsian várjuk, hogy miután a harmadik hazugság ügyében is megbuktak, negyedjére mivel állnak majd elő a brüsszeliek, a baltiak vagy éppen a hungarofób Manfred Weber” – írta a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: mindegy, ki az ellenfél, mi olimpiai bajnokságot akarunk nyerni

Az olaszok nagyképűen a magyarokat választották, ezért most meg kell őket büntetni – mondta Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. A női válogatott kiesése kapcsán arról beszélt, hogy a vízilabda sajnos szubjektív sportág.
VIDEÓ
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×