eur:
397.63
usd:
364.41
bux:
0
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Nyitókép: Pixabay

Súlyos következményei lehetnek az itthoni rendszámmizériának

Jelentősen értékcsökkenéssel számolhatnak a plug-in hibrid autók jelenlegi tulajdonosai.

Szeptembertől nem lehet zöld rendszámmal forgalomba helyezni a plug-in hibrid autókat Magyarországon, 2026-ig pedig az összes kiadott rendszámot fehérre kell cserélni. A Pénzcentrum annak járt utána, mennyit veszítenek értékükből ezek az autók.

Azt már lehet tudni, hogy a rendszám fehérítésével járó költséget az autó tulajdonosának kell kifizetnie: új rendszámtábla ára 8500 forint, míg egyedi rendszámtábla esetében ez az összeg 15 ezer forintra rúg. Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója azt közölte, egyelőre nem látszik változás, a használt plug-in autók ára a korábbi hónapokhoz hasonlóan 11,7 millió forint körüli értéken mozog. A szakember szerint mivel 2024. szeptember 1-je után forgalomba helyezett PHEV autók már nem kapják meg a zöld rendszámot és az ehhez tartozó kedvezményeket sem, ez nagy eséllyel lefelé tolja majd az árakat. Jelentősebb árcsökkenés viszont a 2026 novembere előtti időszakban várható, amikor minden PHEV tulajdonosnak le kell adnia a zöld rendszámot.

A céges vásárlók jelentős része más szegmensben fog új autót keresni, a piacon megmaradó, a PHEV autó iránt érdeklődők valószínűleg jelentős alkuval próbálnak majd vásárolni. A használtautó-kereskedők is már nyomottabb árat fognak kínálni az autó tulajdonosának egy PHEV vásárlása esetén. De az újautó-szalonok is kisebb összeget kínálhatnak egy esetleges PHEV beszámítása esetén.

A Használtautó.hu is azt jelezte, hogy különösebb mozgás egyelőre nem volt érzékelhető a plug-in hibrid autóknál: a kínálat valamelyest csökkent is, jelenleg 4400 ilyet hirdetnek a portálon, tavaly ilyenkor még 4700 körül mozgott ez a szám. Az árak sem változtak, a cég szakértői szerint ezt majd a jövőben lesz érdemes vizsgálni.

Címlapról ajánljuk

Kétszer szakadt meg a szívünk – a magyarok keddje az olimpián

Kétszer szakadt meg a szívünk: mind a két női csapatunk nagyon közel volt a bravúrhoz, de nem jutott be az elődöntőbe. A kézilabdázók a svédektől, a vízilabdázók az amerikaiaktól kaptak ki.
VIDEÓ
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 7. 07:16
×
×
×
×