eur:
395.85
usd:
367.07
bux:
73837.44
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos beszédet mond a II. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferencián Békésben 2024. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Felmentették a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztost

Lehet, hogy a pozició is megszűnik.

A kormány Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kormánybiztosi kinevezését visszavonja – áll a Magyar Közlönyben.

A kormánybiztos kinevezésének visszavonása szeptember 1-től lesz hatályos. Azt nem tudni, hogy valaki követi-e a pozícióban, vagy esetleg a jövőben nem lesz roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosa a kormánynak - írja a Telex.

Sztojkát 2022 júniusában második alkalommal is kinevezték kormánybiztosnak, annak ellenére, hogy akkor év elején szivárgott ki egy hangfelvétel, amin Sztojka szerződéseket és támogatásokat helyezett kilátásba egyes ORÖ-képviselőknek, ha a kormány számára megfelelő jelölt lesz a listavezető a roma nemzetiségi listán.

Címlapról ajánljuk
Elemző Kamala Harris migrációs politikájáról: alelnökként már kudarcot vallott

Elemző Kamala Harris migrációs politikájáról: alelnökként már kudarcot vallott

Alelnöki beiktatása után a megfelelő határvédelem biztosítását kapta egyik fő feladataként Kamala Harris, de nem tudott jelentős eredményeket felmutatni – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető elemzője. Vargha Márk arról is beszélt, ha Donald Trump nyeri az őszi elnökválasztást, várhatóan újra naprendre kerülhet, hogy teljes hosszában fal épüljön az Egyesült Államok déli határvidékén.

Faragó Tamás: a japánok érdekes felfogásban játszanak, de a mérközés kimenetele nem kérdéses

A spanyolok elleni fiaskó után ma japán ellen javíthat a magyar vízilabda-válogatott. Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója szerint még nincs semmi veszve.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×