eur:
395.35
usd:
364.99
bux:
73830.56
2024. július 31. szerda Oszkár
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Lecsaptak a rendőrök az Árpád hídon – siralmas a mérleg – videó

A budapesti rendőrök két hétig folyamatosan ellenőrizték az Árpád hidat, majd mérleget vontak – több mint 400 gyorshajtót csíptek el.

2023. július 1-jén éjjel egy spontán kialakult közúti gyorsulási verseny egy vétlen biciklis halálát okozta. Az eset nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság zéró toleranciát hirdetett, a közlekedési rendőrök az elmúlt egy évben rendszeres forgalomellenőrzéseket és sebességméréseket végeztek az Árpád hídon – olvasható a police.hu-n.

Az ellenőrzések alkalmával összesen 2538 felvétel készült sebességtúllépésről, a rekorder gyorshajtó 161 km/h sebességgel közlekedett, és 19 esetben történt közel kétszeres sebességtúllépés a megengedett 70 km/h sebességhez képest. Az egy év statisztikája alapján a rendőrség megállapította, hogy az Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest.

A 2024. július 15-étől július 28-áig tartó, két hetes fokozott akció eredményeként összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők,

a leggyorsabb sofőr 147 km/h sebességgel közlekedett.

A mozgó járműből történő sebességmérés eredményeként pedig további 19 gyorshajtóval szemben intézkedtek, és összesen közel 850 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki részükre. A rekorder 125 km/h sebességgel autózott, megállítása után 78 ezer forint közigazgatási bírságot kapott.

Az akcióban egy olyan sofőrt is kiszúrtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett; elfogták, és büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték.

Az Árpád hídon továbbra is folyamatosan lehet számítani a fokozott rendőri ellenőrzésekre – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×