eur:
394.03
usd:
364.03
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Nyitókép: Pixabay

Egyesek már gyógyszerért is átmehetnek a határon

Csehország és Szlovákia is sokkal olcsóbb Magyarországnál a gyógyszerek hatóanyagának 1 milligrammja alapján.

A benzin- és az élelmiszer-turizmus után itt a gyógyszerturizmus, Szlovákiában egyes, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókért átjárkálnak az emberek – derül ki a G7 cikkéből.

Az összevetés persze nem egyszerű, mert sokszor az azonos termékek kiszerelése és neve közt is különbség van, ráadásul az árképzés is igen bonyolult, a szabadáras fejfájás- és lázcsillapítókat (nem szteroid gyulladáscsökkentők - hatóanyagok: acetil-szalicilsav, diklofenák, ibuprofén, metamizol-nátrium, paracetamol) mégis össze tudták vetni négy ország közt: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Svájc.

A portál az adatokat a BENU patikahálózat internetes áruházában nézte meg. Minden hatóanyag esetében minden országban azt vizsgálták, hogy egyetlen milligramm mennyibe kerül, ez alapján óriási eltéréseket tapasztaltak az egyes országokban.

Általánosságban Csehország lett a legolcsóbb, majd Szlovákia, de Magyarország már sokkal drágább náluk, Svájc pedig csillagászati árakkal operál.

Egyedül a paracetamolhoz lehet nálunk olcsóbban hozzájutni, mint Csehországban vagy Szlovákiában.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×