eur:
389.86
usd:
358.18
bux:
73268.07
2024. július 22. hétfő Magdolna
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Átvilágítás a gyermekvédelmi intézményeknél: két vezetőnek mennie kell

Heteken át tartottak a tesztek, a napokban közölte az adatokat a Belügyminisztérium az Országgyűlés honlapján.

Már 268 állami fenntartású gyermekvédelmi vezetőnél folytatták le azt a vizsgálatot, amelyet idén tavasszal rendelt el a kormány. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára Komjáthi Imre MSZP-s országgyűlési képviselő kérdésére válaszolva írta a napokban, hogyan állnak a tavasszal elrendelt vizsgálatok.

Az eljárást a kegyelmi ügy után rendelték el; a vizsgálattal mérték a vezetők kompetenciáit, készségeiket, de olyan feladatokat is kaptak, hogy például mit tennének támadás esetén. Az eljárás során arra is kíváncsiak voltak, hogyan viszonyulnak a rájuk bízott gyermekekre és a kollégáikhoz, illetve mennyire tűrik a stresszt, de arra is kitértek, hogy vannak-e pedofil hajlamaik – írja az Index.

Utóbbira a vizsgált 268 vezetőből egynél sem bukkantak a pszichológusok, kettő vezetőt ugyanakkor alkalmatlannak találtak, az ő vezetői megbízásukat vissza kell vonni. Eredetileg 273 igazgatót vizsgáltak volna, de ötüknél betegség és más ok miatt nem jött össze a teszt.

Rétvári Bence válaszában kiemelte: „az eredmények alapján elmondható, hogy a vizsgálaton részt vett gyermekvédelmi vezetők túlnyomó többsége elkötelezett a gyermekvédelmi vezetői munka iránt, és valóban alkalmasnak tekinthető rá”.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×