eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Nyitókép: Pixabay

Kisiklott a Dacia nemzetközi gyors, utasok vesztegeltek a 40 fokos hőségben

Egy olyan szakaszon történt a baleset, ahol óránként 30 kilométeres sebességkorlátozás volt pályaépítés miatt.

Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat harmadik vagonjának egyik kereke Kőhalom (Rupea) térségében, személyi sérülés nem történt - közölte szombaton a román állami vasúttársaság (CFR).

Az incidens egy felújítás alatt álló pályaszakaszon következett be, amelynek egyetlen járható sínpárján óránként legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekednek a vonatok. A másik vágányon építkezés folyik, a 300-as jelzésű fővonalon ezért megbénult a vasúti közlekedés.

A Dacia nemzetközi vonat eleve több mint egyórás késéssel, szombaton délben érkezett Kőhalomra, egy órával később pedig egy Kolozsvár és Bukarest között közlekedő intercity is megérkezett Kőhalomra. A Digi 24 hírtelevízió tudósítása szerint a két szerelvény több száz utasa több órája arra vár a 40 fokos kánikulában, hogy a CFR buszokkal tovább szállítsa őket a 60 kilométernyire lévő Brassóba, ahonnan más vonatokkal utazhatnak tovább Bukarestbe.

Médiabeszámolók szerint Craiova térségében is órákig vesztegelt szombaton a tűző napon egy személyvonat, amelynek mozdonya meghibásodott. Szinte minden hosszabb távon közlekedő vonat jelentős késést halmozott fel, mert a CFR a hőség miatt sebességkorlátozásokat vezetett be.

Romániában szombattól kezdődően harmadfokú (vörös) hőségriasztás lépett érvénybe az ország megyéinek többségében, mivel a csúcshőmérséklet várhatóan eléri és meg is haladhatja a 40 fokot. A meteorológiai intézet szombaton meghosszabbította a vörös hőségriasztást a jövő hét elejére is, amely legalább keddig érvényben marad.

Címlapról ajánljuk

Szabó Szilvia: Lisa Carrington szenzációs, de Csipes Tamara meglepheti

Három érmet is nyertek a magyar egységek a párizsi olimpia pénteki kajak-kenu döntőiben. Az eredményeket Szabó Szilvia olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok kajakozó értékelte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×