eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Balatoni vízimentők. Forrás: Facebook /  VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE
Nyitókép: Forrás: Facebook / VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE

Dráma a népszerű strandon, csatárláncban küzdöttek a fürdőzők és a vízimentők

Egy eltűnt kisfiú keresésére indult az egész siófoki aranypart. Strandolók és vízimentők csatárláncba állva küzdöttek az idővel, hogy megtalálják a gyermeket.

A gyermek utoljára a sekély vízben volt látható, ezért azonnali és összehangolt beavatkozásra volt szükség - írta sonline.hu. A Rupert mentőhajó hangosbemondóján keresztül a vízimentők azonnali segítséget kértek a parton tartózkodó strandolóktól.

Pillanatok alatt mindenki csatárláncba állt a sekély vízben, egymás kezét fogva, lépésről lépésre kutatva át a medret. Közben a parton mások különböző irányokba indultak, remélve, hogy megtalálják az eltűnt gyermeket. Az idő minden perccel sürgetőbbé vált, a feszültség szinte tapintható volt.

Majd, mintegy másfél kilométerrel odébb a parton, végre megpillantották a kisfiút.

Épségben és biztonságban volt, az összefogás és a közös erőfeszítések meghozták a várva várt eredményt.

A portál arról is beszámolt, hogy szombaton a szél okozott több problémát a Balatonon. Egy homokpadon fennakadt vitorlást is a Rupert mentőhajó segítségével sikerült lehúzni, majd később egy felborult vitorlás személyzetének segítettek a szakemberek visszaállítani a hajót. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Délután két huszonéves lánytól kaptak segélykérést, akiket Balatonszárszóról sodort északi irányba a szél.

Alfa sürgősségi mentőhajójuk indult értük, de mire odaértek, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai már partra vitték a bajba jutott fiatalokat.

A strandi vízimentő kollégák is elfoglaltak voltak: 165 könnyű sérültet láttak el a hétvégén és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből, akik további ellátást nem igényeltek.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×