eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Door of the emergency ambulance car - selective focus
Nyitókép: Getty Images

Tragikus balatoni baleset, figyelmeztetnek a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat figyelmeztet, hogy fejest ugrani még ismert vízmélységnél is kockázatos, mégis minden évben előfordul ilyen jellegű baleset.

A napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben - írja Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását.

A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni.

A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatalt.

Az OMSZ a poszthoz fűzött hozzászólásában kiemeli: "fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben".

A nyaki gerinc és a fej sérülése súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. A mentők éppen ezért kér mindenkit, hogy tartsa be a strandok szabályzatait és kerülje a veszélyes vízi tevékenységeket.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×